Menu Sluiten

Diensten Behandeling Negatieve Energiebalans Koeien

Wij willen zoveel mogelijk dieren goed voeden. We zorgen voor de beste nutritionele oplossingen. Voor alle boerderijdieren en voor de hele keten die voorafgaat aan het voeden. We bieden totaaloplossingen, maar leveren bv. ook alleen additieven.

02109180210918

More info

tags: Aanbod Behandeling Negatieve Energiebalans Koeien – Bedrijven Behandeling Negatieve Energiebalans Koeien – Behandeling Negatieve Energiebalans Koeien – Behandeling Negatieve Energiebalans Koeien Kopen – Behandeling Tegen Streptokokken – 

Wenst u meer info over diensten behandeling negatieve energiebalans koeien kijk dan vlug op https://www.trouwnutrition-benelux.com/nl-nl/ | Diensten Behandeling Negatieve Energiebalans Koeien

Koeien Diensten Behandeling Negatieve Energiebalans Koeien

Een van de grootste uitdagingen waar koeienhouders mee te maken hebben, is het beheer van negatieve energiebalans bij hun koeien. Dit kan leiden tot een vermindering van de melkproductie en gezondheidsproblemen, wat uiteindelijk kan resulteren in financiële verliezen. Daarom is het van cruciaal belang dat koeienhouders zich bewust zijn van de diensten en behandelingen die beschikbaar zijn om dit probleem aan te pakken. In dit artikel zullen we bespreken wat negatieve energiebalans is en welke diensten en behandelingen kunnen worden toegepast om dit te voorkomen.

Wat is negatieve energiebalans?

Negatieve energiebalans komt voor wanneer de energie-inname van een koe lager is dan de hoeveelheid energie die nodig is voor haar onderhoud en productie. Dit gebeurt meestal tijdens de eerste weken na het afkalven, wanneer de koeien een hoge melkproductie hebben en tegelijkertijd hun voeropname nog niet volledig hebben hersteld na het kalven. Dit zorgt ervoor dat het lichaam van de koe meer energie moet gebruiken dan de hoeveelheid die wordt opgenomen, waardoor ze in een negatieve energiebalans terechtkomt.

Gezondheidsproblemen als gevolg van negatieve energiebalans

Negatieve energiebalans kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen bij koeien, zoals verminderde vruchtbaarheid, stofwisselingsstoornissen en slechte klauwgezondheid. Dit komt doordat het lichaam van de koe drastische veranderingen ondergaat tijdens de negatieve energiebalans, waardoor haar immuunsysteem wordt verzwakt en ze kwetsbaarder wordt voor ziekten.

Hoe kan negatieve energiebalans worden voorkomen?

Gelukkig zijn er verschillende diensten en behandelingen beschikbaar om koeienhouders te helpen bij het beheer van negatieve energiebalans. Een daarvan is nutritioneel management, waarbij de voeding van de koeien wordt aangepast om ervoor te zorgen dat ze voldoende energie binnenkrijgen om aan hun behoeften te voldoen. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door middel van het voeren van geconcentreerde voedingsstoffen of het verhogen van de hoeveelheid ruwvoer in het dieet.

Een andere dienst die kan worden gebruikt, is het monitoren van de lichaamsconditie van de koeien. Door regelmatig de vetbedekking van de koeien te meten, kunnen koeienhouders bepalen welke dieren een hoger risico hebben op negatieve energiebalans en zo nodig hun dieet aanpassen.

Behandelingen voor koeien met negatieve energiebalans

Naast de diensten die kunnen helpen bij het voorkomen van negatieve energiebalans, zijn er ook verschillende behandelingen beschikbaar voor koeien die al in een negatieve energiebalans zitten. Een veelgebruikte behandeling is het toedienen van propyleenglycol, een geconcentreerde bron van energie, via de voeding van de koe. Dit kan helpen om het energietekort aan te vullen en de koe snel weer op de been te krijgen.

Een andere behandeling is het gebruik van glucogene injecties, die de lever van de koe stimuleren om glucose te produceren en zo de negatieve energiebalans te compenseren. Deze behandeling wordt meestal gebruikt bij koeien met ernstige stofwisselingsproblemen als gevolg van de negatieve energiebalans.

Voorkom financiële verliezen met de juiste diensten en behandelingen

Het beheren van negatieve energiebalans is essentieel voor een succesvolle koeienhouderij. Door gebruik te maken van de juiste diensten en behandelingen, kan dit probleem effectief worden aangepakt en kunnen financiële verliezen worden voorkomen. Het is daarom belangrijk dat koeienhouders zich bewust zijn van deze diensten en behandelingen en deze op de juiste manier toepassen om de gezondheid en productiviteit van hun koeien te behouden.

Voor meer informatie over diensten en behandelingen voor negatieve energiebalans bij koeien, kunt u terecht op https://www.trouwnutrition-benelux.com/nl-nl/sectoren/koeien/transitiemanagement/negatieve-energiebalans/. Hier vindt u een compleet overzicht van de verschillende diensten en behandelingen die Trouw Nutrition kan bieden om u te helpen bij het effectief beheren van negatieve energiebalans bij uw koeien.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Diensten behandeling negatieve energiebalans koeien

!–StopPubText–>.